Potřebujeme:
1 litr mléka; 5 dkg másla; 2 balíčky vanilkového cukru; 25 dkg ovesných vloček; krystalový cukr; med; 2 vajíčka; 15 dkg švestkových povidel; 2 švestky; 1 broskev
Jak na přípravu:
Mléko ohřejeme a rozpustíme v něm máslo a vanilkový cukr. Přisypeme ovesné vločky, několik minut povaříme a odložíme. Směs přikryjeme a necháme vykynout. Smícháme krystalový cukr, med a vaječné žloutky a přidáme k vychladlé směsi ovesných vloček. Zjemníme tuhým sněhem ušlehaným z vaječných bílků. Pečeme v troubě při teplotě asi 180 stupňů, přibližně 30-35 minut. Po vychladnutí dort potřeme švestkovými povidly a ozdobíme nakrájenými kousky čerstvého ovoce.
Další recepty a články:
Kiwi řezy, cukr utřeme se žloutky.
Linecký dort s krémem či polevou.
Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.
Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.
Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.
Pomerančovo-čokoládový dort s čokoládovými hoblinkami.
Korpus s hořkou čokoládou kterou necháme změknout ve vodní lázni.
Řezy s marmeládou, vypracujeme těsto.
Tiramisu po česku, porce vykrajujeme lžící.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Dort harlekýn na piškotu.