Čaj

Medovník zkaramelizované Salko

Potřebujeme:

3 vejce, 300 g cukru krupice, 1 Hera, 3 lžíce medu, 1 lžička jedlé sody, 400 g hladké mouky
Náplň: 1 plechovka zkaramelizovaného Salka a 300 g másla

Jak na přípravu:

V horké vodní lázni necháme rozpustit Heru, poté přidáme vejce, cukr, med, mouku s jedlou sodou, vše mícháme cca 10 minut, já jakožto lenoch míchám jen 3 minuty pomocí ručního šlehače, jinak je to docela makačka. Už při míchání nažhavíme troubu na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C.

Směs natíráme stěrkou na pečící papír, na něj si můžeme nakreslit kolečko, abychom měli přibližný tvar. Směs stačí na 6-7 vrstev. Já peču 6, vždy po 3 na plech v horkovzdušné troubě něco přes 10 minut při 150 stupních. Vychladlé placky vykrájím do hezkých koleček pomocí rozvírací formy. Zbylé okraje nastrouhám a smíchám s oříšky. Tímto pak medovník posypu.

Máslo a kondenzované mléko ušleháme ručním šlehačem a slepujeme placky k sobě, mažu i horní placku a okraj dortu, aby se mělo sypání na čem držet. Necháme odležet do druhého dne.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Množství kávy na den které je prospěšné.

Tiranisu s piškoty.

Mléčná hmota zpracovaná do leskla.

Tiramisu jednohubky dáme do plat od vajec.

Anglický odpolední čaj zahrnuje způsob servírován.

Slaný korpus se slaninou.

Hmota na figurky ze sušeného mléka.

Kokosoví ježci s ořechy které obalíme.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro určitou odrůdu kávovníku.

Tvarohové koláče s olejem z kynutého těsta.

Tiranisu po česku připravíme se silnou kávou.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.