Potřebujeme:
3 vejce, 300 g cukru krupice, 1 Hera, 3 lžíce medu, 1 lžička jedlé sody, 400 g hladké mouky
Náplň: 1 plechovka zkaramelizovaného Salka a 300 g másla
Jak na přípravu:
V horké vodní lázni necháme rozpustit Heru, poté přidáme vejce, cukr, med, mouku s jedlou sodou, vše mícháme cca 10 minut, já jakožto lenoch míchám jen 3 minuty pomocí ručního šlehače, jinak je to docela makačka. Už při míchání nažhavíme troubu na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C.
Směs natíráme stěrkou na pečící papír, na něj si můžeme nakreslit kolečko, abychom měli přibližný tvar. Směs stačí na 6-7 vrstev. Já peču 6, vždy po 3 na plech v horkovzdušné troubě něco přes 10 minut při 150 stupních. Vychladlé placky vykrájím do hezkých koleček pomocí rozvírací formy. Zbylé okraje nastrouhám a smíchám s oříšky. Tímto pak medovník posypu.
Máslo a kondenzované mléko ušleháme ručním šlehačem a slepujeme placky k sobě, mažu i horní placku a okraj dortu, aby se mělo sypání na čem držet. Necháme odležet do druhého dne.
Další recepty a články:
Množství kávy na den které je prospěšné.
Tiranisu s piškoty.
Mléčná hmota zpracovaná do leskla.
Tiramisu jednohubky dáme do plat od vajec.
Anglický odpolední čaj zahrnuje způsob servírován.
Slaný korpus se slaninou.
Hmota na figurky ze sušeného mléka.
Kokosoví ježci s ořechy které obalíme.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro určitou odrůdu kávovníku.
Tvarohové koláče s olejem z kynutého těsta.
Tiranisu po česku připravíme se silnou kávou.
Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.