Čaj

Tiramisu

Potřebujeme:

sýr Mascarponne, šlehačka, 15 dlouhých piškotů, 200 g cukru nebo 5 lžic medu, espresso nebo obyčejná káva, sirup, neslazený kakaový prášek

Jak na přípravu:

Do hlubší nádoby vložte sýr Mascarpone, šlehačku a cukr (nebo med) a šlehačem vypracujte tužší hmotu. Do zapékací misky postupně navršíme krém a piškoty, které předtím než na ně dáme vrstvu krému, pokapeme kávou a sirupem. Poslední vrstvu ještě jednou pomažeme krémovou směsí ajemně zaprašte kakaem. Nechte odležet do druhého dne.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Dort se zlatými slzami, připravíme si těsto.

Korpus s hořkou čokoládou kterou necháme změknout ve vodní lázni.

Kakaový dort s čokoládovými hoblinkami a s banány, do kastrůlku vlijeme smetanu a vsypeme cukr s kakaem...

Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.

Černý čaj bystří ducha a občerstvuje tělo.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.

Pařížský krém, svaříme smetanu, cukr a kakao.

Piškotový korpus zvolna upečeme dorůžova.

Ořechový korpus, z bílků ušleháme tuhý sníh.

Klasický medovník dochutíme ovocem.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.