Potřebujeme:
sýr Mascarponne, šlehačka, 15 dlouhých piškotů, 200 g cukru nebo 5 lžic medu, espresso nebo obyčejná káva, sirup, neslazený kakaový prášek
Jak na přípravu:
Do hlubší nádoby vložte sýr Mascarpone, šlehačku a cukr (nebo med) a šlehačem vypracujte tužší hmotu. Do zapékací misky postupně navršíme krém a piškoty, které předtím než na ně dáme vrstvu krému, pokapeme kávou a sirupem. Poslední vrstvu ještě jednou pomažeme krémovou směsí ajemně zaprašte kakaem. Nechte odležet do druhého dne.
Další recepty a články:
Dort se zlatými slzami, připravíme si těsto.
Korpus s hořkou čokoládou kterou necháme změknout ve vodní lázni.
Kakaový dort s čokoládovými hoblinkami a s banány, do kastrůlku vlijeme smetanu a vsypeme cukr s kakaem...
Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.
Černý čaj bystří ducha a občerstvuje tělo.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.
Pařížský krém, svaříme smetanu, cukr a kakao.
Piškotový korpus zvolna upečeme dorůžova.
Ořechový korpus, z bílků ušleháme tuhý sníh.
Klasický medovník dochutíme ovocem.