Čaj

Pěstování kávy Guatemala

Znalci často vyzdvihují plnou a kořenitou chuť guatemalské arabiky. Jako nejlepší bývá označován druh El Pulcal, výběrová odrůda nejvyšší kvality se specifickou chutí, která je způsobena sopečnými výbuchy v této oblasti.

Díky výborným podnebným podmínkám je chuť guatemalské kávy tak zajímavá a vyvážená, že je odborníky často řazena mezi nejlepší kávy světa. Pěstuje se v různých nadmořských výškách, což nabízí mnohem širší a zajímavější možnosti výběru kávových zrn.

Pěstování kávy je v Guatemale rozděleno do 8 hlavních regionů, na 5 z nich jsou pohoří sopečného původu. Každý region nabízí mírně odlišné podnebné podmínky vzhledem k různým nadmořským výškám, díky čemuž má káva z každého regionu svoji charakteristickou chuť. Káva Guatemala Tres Maria, kterou Vám nabízíme, pochází z oblasti Huehuetenango, jedné ze tří nevulkanického původu. Tato oblast nabízí nejvíce vlhkosti a pěstování v nejvyšší nadmořské výšce, až 2000 metrů, běžně kolem 1500-1800 metrů, což je způsobeno především horkými vlhkými proudy z Mexika.

Pro guatemalsku kávu je charakteristická sladká a vyvážená chuť s příjemnou kyselostí, kterou káva z oblasti Huehuetenango doplňuje o vinné tóny.

Další články:

Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.

Čaj lapacho se vyrábí z vnitřní kůry stromu lapacho

Pěstování kávy v Brazílii která je největší vývozce kávových zrn na světě.

Příprava čajů rooibos a honeybush které jsou podobné přípravou.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Pěstování kávy v Etiopii, zde pěstovaná zrna mají specifickou chuť.

Zpracování kávy v pěti etapách.

Rady pro přípravu dobrého šálku kávy, zrnka skladujte ve vzduchotěsném obalu.

Mletí kávy třemi základními způsoby.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.