Čaj

Pěstování kávy v Hondurasu

Honduras je další středoamerickou zemí ve které jsou výborné podmínky pro pěstování kávy. Půda, klima a podmínky v Hondurasu jsou obdobné jako v sousedních zemích tohoto regionu, které jsou mezi milovníky středoamerických káv mnohem známější a populárnější (Kostarika, Guatemala,...). V současné době popularita honduraské kávy ve světě a zvláště v Evropě a USA neustále roste. Je to důsledek opatření honduraské vlády, která činí opatření podporující zvyšování kvality kávy a budováním dopravní infrastruktury. Káva je chrakteristická dlouhými zrny s hladkým povrchem s vůní suché trávy. Káva arabica pěstovaná v Hondurasu má střední kyselost s chuťovými tóny kakaa.

Další články:

Pěstování kávy v Brazílii která je největší vývozce kávových zrn na světě.

Zpracování kávy v pěti etapách.

Čaj lapacho se vyrábí z vnitřní kůry stromu lapacho

Mletí kávy třemi základními způsoby.

Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.

Příprava čajů rooibos a honeybush které jsou podobné přípravou.

Pěstování kávy v Etiopii, zde pěstovaná zrna mají specifickou chuť.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Rady pro přípravu dobrého šálku kávy, zrnka skladujte ve vzduchotěsném obalu.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.