Čaj

Pěstování kávy v Jemenu

Pěstuje se zde arabica v mnoha tradičních i novějších variantách. Jemenská kávovníková zrna nesou název Mokka podle místního přístavního města. Káva připravená z těchto zrn je chuťově jemná, kyselkavá a pikantní. Celkovou charakteristiku pak dotváří příznačná čokoládová příchuť. Právě z toho prý vzešla myšlenka přidávat do kávy čokoládu a Mocca Coffee bylo na světě.

Další články:

Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.

Pěstování kávy v Brazílii která je největší vývozce kávových zrn na světě.

Zpracování kávy v pěti etapách.

Pěstování kávy v Etiopii, zde pěstovaná zrna mají specifickou chuť.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Čaj lapacho se vyrábí z vnitřní kůry stromu lapacho.

Mletí kávy třemi základními způsoby.

Bílý čaj je delikátní nápoj.

Pěstování kávy v Indonésii kam ji přivezli Holanďané kolem roku 1696.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.