Čaj

Pěstování kávy v Peru

V Peru se káva pěstuje od 18. století. Až 98% peruánské produkce se vypěstuje v lesních oblastech malými drobnými zemědělci. Nejlepší produkce kávovníkových zrn je v oblastech Chanchamayo, Cuzco, Norte, Puno, kde se pěstují zrna nejvyšších kvalit. Dále se také káva pěstuje v oblasti Lambayeque, San Martin, Piura, Cajamarca, Huanuco, Junín, Cuzco a Aycucho.

Peruánská káva je velmi jemná, aromatická s jemnou kyselinkou a obecně se dá říct, že má středoamerický jas, ale s tradičním Jihoamerickým vyzněním.

Další články:

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Zpracování kávy v pěti etapách.

Čaj lapacho se vyrábí z vnitřní kůry stromu lapacho.

Pěstování kávy v Kolumbii která je je třetím největším producentem.

Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.

Dračí studna od Západního jezera je považována za přátelského velvyslance.

Bílý čaj je delikátní nápoj.

Pěstování kávy v Mexiku sahá do 18. století.

Pěstování kávy v Indonésii kam ji přivezli Holanďané kolem roku 1696.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.