Čaj

Pěstování kávy v Ugandě

Ugande je dalším významným producentem kávy robusta. Kávovník se v Ugandě pěstuje již od roku 1860. Zrna robusty se na plantážích v této zemi sbírají po celý rok, ale problémem kávového průmyslu je nedostatečná infrastruktura a dopravní spojení s keňskými přístavy.

Pěstování kávy je v Ugandě tahounem ekonomiky a na jejím pěstování kávy je závislých asi půl milionu drobných zemědělců, káva zde zaměstnává cca 3,5 milionu rodin.

Další články:

Bílý čaj je delikátní nápoj.

Dračí studna od Západního jezera je považována za přátelského velvyslance.

Pěstování kávy v Brazílii která je největší vývozce kávových zrn na světě.

Pěstování kávy v Etiopii, zde pěstovaná zrna mají specifickou chuť.

Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Zpracování kávy v pěti etapách.

Čaj lapacho se vyrábí z vnitřní kůry stromu lapacho.

Pěstování kávy v Indonésii kam ji přivezli Holanďané kolem roku 1696.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.