Čaj

Pěstování a sklizeň čaje

Čím výše se čaj pěstuje, tím je kvalitnější. Největšími světovými pěstitelskými zeměmi jsou Čína a Indie, které společně zajišťují asi polovinu světové produkce. Se sklizněmi čajových lístků se může začít, když jsou čajovníkové keře přibližně čtyři roky staré. Obvykle se čajové lístky sbírají ručně, čímž se sklizeň stává nesmírně náročnou na pracovní sílu. Čaj je možné sklízet kdykoliv během roku, avšak lístky jsou nejkvalitnější během suchého monzunového období.

Další články:

Espresso přináší přelom v přípravě kávy v roce 1901.

Pěstování čajovníku ze semen nebo z řízků.

Tmavý čaj (Hei Cha) označujeme souhrnně všechny tmavé čaje pocházející z Číny.

Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.

Pěstování kávy ve Vietnamu kde se pěstuje robusta.

Zelený čaj Matcha obsahuje antioxidanty prospěšné zdraví.

Plody kávovníku jsou vejcovité.

Žlutý čaj je čínská specialita.

Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.

Pěstování kávy v Mexiku sahá do 18. století.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.