Potřebujeme:
40 dkg polohrubé výběrové mouky, 10 dkg hladké výběrové mouky, 2 žloutky, 10 dkg mletého cukru, 14 dkg oleje, 1 litru mléka, kostečka kvasnic, trochu větší špetka soli
náplň - 3 kostky tvarohu (zabalit do utěrky a zatížit) nebo 1 kg tvarohu váženého, 1 žloutek, cukru dle chuti asi 10 dkg, mletá skořice, mletý badyán, vrchovatá lžíce vanilmixu (zahustí se to, ochutí a obarví), rozinky
Jak na přípravu:
Postup na kynuté těsto asi znáte, chce to jen dobře vypracovat, dá se i v pícce a nechat asi necelou hoďku kynout (podle teploty v místnosti). Suroviny jsou v takovém poměru, že se nemusí nic přidávat ani ubírat. Já to dělám tak, že si z mouky odeberu asi 2 pol. lžíce mouky, těsto zamíchám a ty dvě lžíce postupně potom zapracuji. Stává se mi, že někdy mouka víc "pije" a něco mouky mi zbude. Však to znáte.
Po vykynutí zpracovávám na 2x, vyvaluji na 5 mm, čtverečky 4x4 cm. Nechám ještě tak 5 minut nakynout a plním tvarohem, ze kterého si dělám kuličky - lépe se to balí, nahoru rozinku, zabalím do takového malého měšce, namočím do rozšlehaného vejce a posypky a kladu na plech po 30 ks. Nechat 10-15 minut kynout a peču na 180 °C asi 15 minut. Upečené potírám rozpuštěným máslem a trochou mletého badyánu. Z této dávky je zhruba tak 100 ks. Záleží jak vyválíte silné těsto.
Další recepty a články:
Dobré rohlíky sypeme solí a kmínem.
Mléčná hmota zpracovaná do leskla.
Množství kávy na den které je prospěšné.
Krém s maizenou z maizeny, cukru a másla.
Lemon Curd má mnoho využití.
Anglický odpolední čaj zahrnuje způsob servírován.
Kokosoví ježci s ořechy které obalíme.
Falešný marcipán připravujeme v pekárně.
Bílkový krém použijeme na zdobení krémových dortů
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro určitou odrůdu kávovníku.
Hmota na figurky ze sušeného mléka.
Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.