Čaj

Valentýnský medovník

Potřebujeme:

500 g hladké mouky, 100 g másla, 150 g cukru krupice, 50 ml mléka, 4 polévkové lžíce medu, 2 polévkové lžíce octa, 1 polévková lžíce jedlé sody, 2 vejce
krém: 500 g másla, 1 plechovka zkaramelizovaného salka

Jak na přípravu:

Máslo s medem, cukrem a mlékem rozpustíme za stálého míchání na mírném ohni, stáhneme, přidáme vejce, ocet. Dobře promícháme a vlijeme na vál, kde máme prosátou mouku s jedlou sodou. Vše propracujeme v hladké nelepivé těsto, které rozdělíme na 6 dílů. Na plech připravíme pečící papír a na něj obkreslíme podle dortové formy srdce 4 x (kolik placek, tolik papírů) a jednotlivé díly těsta podle obrázku vyválíme na tenké placky. Na další dva díly si nakreslíme vždy dvě srdíčka o něco menší (o 3cm) rozválíme ovál. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200°C asi 5 minut do zlatavé barvy. Jednotlivé díly necháme vychladnout a mezi tím si připravíme krém. Máslo vyšleháme s plechovkou zkaramelizovaného salka. Jednotlivé placky okrájíme podle dortové formy a šablony z tvrdého papíru, kterou jsme si udělali na menší srdíčko, aby byly stejně velké (při pečení se trošku roztečou) a drobečky rozdrtíme. Medovník promažeme krémem, pomažeme boky a povrch dortu, ozdobíme marcipánovými ozdobami, obsypeme drobky. Uložíme do chladu, medovník je nejlepší druhý a třetí den.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Slaný korpus se slaninou.

Tiramisu po česku připravíme se silnou kávou.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Medovník zkaramelizované Salko necháme odležet do druhého dne.

Mléčná hmota zpracovaná do leskla.

Tiramisu jednohubky dáme do plat od vajec.

Anglický odpolední čaj zahrnuje způsob servírován.

Hmota na figurky ze sušeného mléka.

Kokosoví ježci s ořechy které obalíme.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro určitou odrůdu kávovníku.

Tvarohové koláče s olejem z kynutého těsta.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.