Potřebujeme:
200ml (250) mléka, 1 (2) vejce, 100g (120) povoleného tuku, 90g (120) cukru, trochu vanilkového cukru, 500g (600) polohrubé nebo hladké mouky, trochu badyánu, 1 Čl soli, 3/4 (1) balíček suš. droždí, 1 ČL citronové nebo pomerančové kůry, hrst hrozinek
Jak na přípravu:
Dáme do pekárny na program - těsto. Hotové těsto buď upleteme na vánočku nebo uděláme jenom bochánek na mazanec a necháme ještě nakynout asi 40 minut. Pečeme při 180 C asi 40 minut a před vložením do trouby potřeme bílkem. pokud chceme velkou vánočku přes celý plech použijeme množství v závorkách.
Další recepty a články:
Krém s maizenou z maizeny, cukru a másla.
Lemon Curd má mnoho využití.
Anglický odpolední čaj zahrnuje způsob servírován.
Dobré rohlíky sypeme solí a kmínem.
Kokosoví ježci s ořechy které obalíme.
Falešný marcipán připravujeme v pekárně.
Mléčná hmota zpracovaná do leskla.
Bílkový krém použijeme na zdobení krémových dortů
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro určitou odrůdu kávovníku.
Množství kávy na den které je prospěšné.
Hmota na figurky ze sušeného mléka.
Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.