Čaj

Velikonoční beránek

Potřebujeme:

200 g cukru moučka, 2 vejce, lžička citrónové šťávy, cukr vanilka, 300 g hrubé mouky, 5 bílků, 30 g másla, 30 g hrubé mouky

Jak na přípravu:

Cukr, celá vejce, žloutky a vanilkový cukr třeme do pěny asi 30 minut. Potom přidáme citrónovou šťávu, tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku a zlehka promícháme. Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme moukou,rozetřeme do ní těsto a v středně vyhřáté troubě upečeme do růžova asi 45 minut. Upečeného beránka opatrně vyklopíme a podle zvyklosti ozdobíme. Doba přípravy: 90 minut.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Jednoduché tvarohové tyčinky vypracujeme těsto...

Šlehaná bábovka kterou pečeme dočervena.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Müsli dort ozdobíme kousky čerstvého ovoce.

Slaný cuketový koláč, do mísy nahrubo nastrouhejte cuketu.

Pomerančovo-čokoládový dort s čokoládovými hoblinkami.

Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.

Tiramisu po česku, porce vykrajujeme lžící.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.

Rohlíčky plněné karamelovým krémem polité čokoládou která ztuhne.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.