Čaj

Zdenčiny Broskvové řezy

Potřebujeme:

Na třené těsto: 5 vajec, 150 g cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g mouky, půl sáčku kypřícího prášku, 150 g másla, šťáva z půlky citrónu, špetka soli
Na zdobení: 2 broskvové kompoty, 100 g čokolády na vaření
Na sypání: 100 g másla, 1 vanilkový cukr, 75 g cukru, 150 g hrubé mouky

Jak na přípravu:

Troubu předehřejeme na 175 °C. Do mísy dáme celá vejce, přidáme cukr a vanilkový cukr. Vymícháme do husté bílé pěny. Mouku smícháme s kypřícím práškem. Do hrnku na menší kousky nakrájíme máslo a pozvolna rozpustíme. Necháme ho vychladnout na pokojovou teplotu. Za stálého šlehání máslo pozvolna přeléváme do vaječné pěny. Potom po částech zašleháme mouku s práškem. Nakonec do těsta zapracujeme citrónovou šťávu a špetku soli. Plech vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj těsto, povrch uhladíme. Sypání: vychladlé máslo nakrájíme na malé kousky a dáme do mísy, přidáme cukr, vanilkový cukr a hrubou mouku. Směs promícháme až vznikne žmolenka. Broskve slijeme pokrájíme na menší kousky a vyrovnáme na těsto. Posypeme je větší vrstvou žmolenky a dáme péct. Pečeme do růžova asi 45 minut. Hotový koláč necháme vychladnout. Čokoládu rozlámeme a dáme do vodní lázně rozpustit, během tání mícháme. Do zdobícího sáčku nalijeme čokoládu a malinkým otvorem stříkáme na koláč tenké nitky, necháme ztuhnout.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Množství kávy na den které je prospěšné.

Větrníky z odpalovaného těsta posypeme cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.

Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.

Mandlové řezy ozdobíme ovocem.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Jablkové řezy s kokosem zdobíme šlehačkou a ovocem.

Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.

Slaný cuketový koláč, do mísy nahrubo nastrouhejte cuketu.

Jablečné řezy s ořechy potřeme čokoládovou polevou.

Ořechové kostky polijeme čokoládovou polevou.

Karamelové hrudky do kterých přidáváme mleté ořechy.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.