Čaj

Babiččin Jablkový závin

Potřebujeme:

350 g lístkového těsta, 1000 g jablek, 7 lžic cukru, rozdrcené piškoty, 2 žloutky, 80 g rozinek, lžička skořice, 3 lžíce másla na pokropení ovoce, mouka na podsypání, moučkový cukr na posypání

Jak na přípravu:

Z lístkového těsta vyválíme obdélník, který na středu posypeme oloupanými a na plátky nakrájenými nebo nastrouhanými jablky, rozdrcenými piškoty, rozinkami, skořicí a cukrem a pokropíme rozpuštěným máslem. Závin svineme, potřeme žloutkem a pečeme v dobře předehřáté troubě. Po chvíli plamen zmírníme a závin zvolna dopékáme. Upečený závin po vychladnutí posypeme cukrem.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Slané preclíky vložíme do předehřáté trouby.

Párek v rohlíku vložíme péct do trouby.

Ruské čajové pečivo obalíme v práškovém cukru.

Dobré rohlíky sypeme solí a kmínem.

Muffinky ovesné pečeme asi 10 minut.

Chlebová štola pečená na 140 stupňů.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro určitou odrůdu kávovníku.

Anglický odpolední čaj zahrnuje způsob servírován.

Domácí pohankový chléb s pohankou vložíme do slaměných košíků.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Jablečné šátečky obalíme moučkovým cukrem.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.