Čaj

Domácí pohankový chléb s pohankou

Potřebujeme:

1,5 kg pohankové mouky, 1,5 kg hladké mouky, 4 dl vody, 20 g droždí, 6 uvařených pomačkaných brambor, sůl, kmín

Jak na přípravu:

Mouku smícháme dohromady a 500 g mouky smícháme s 4 dl vlažné vody, do které jsme přidali droždí. Přikryté utěrkou necháme na teplém místě vykynout. Po vykynutí přidáme uvařené brambory. Hrstku soli smícháme s 2,5 kg mouky, kváskem a takovým množstvím vody (ve které jsme před tím vařili kmín), abychom dostali dost tuhé těsto. Vypracujeme dohladka, aby se těsto nelepilo na nádobu ani na ruce. Necháme kynout, potom vytvarujeme bochníky, vložíme do slaměných košíků, vyložených pomoučenou utěrkou. Když vykyne, upečeme je.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Anglický odpolední čaj zahrnuje způsob servírován.

Španělská omeleta z vajíček.

Pórková omeleta kterou posypeme bylinkami.

Tousty s houbami zatepla posypeme sýrem.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Slané preclíky vložíme do předehřáté trouby.

Ruské čajové pečivo obalíme v práškovém cukru.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Anglická snídaně s tousty.

Párek v rohlíku vložíme péct do trouby.

Dobré rohlíky sypeme solí a kmínem.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.