Čaj

Babiččin velikonoční koláč

Potřebujeme:

hladká mouka 700 g, mléko 0,5 l, cukr 70 g, kvasnice 30 g, máslo 100 g, sůl dle chuti, vejce, vanilka, rozinky, citrónová kůra, mandle na posypání, rozšlehané vejce na potření

Jak na přípravu:

V mouce uděláme důlek a dáme do něj kvasnice, posypeme lehce cukrem, zalijeme trochou mléka a zamícháme. Necháme kvásek v teple vykvasit. Pak přidáme ostatní ingredience a vypracujeme tuhé těsto. Těsto opět necháme v teple vykynout. Pak těsto rozdělíme na 2 díly, ze kterých vytvarujeme bochánky, necháme vykynout. Na každém z nich uděláme kříž, potrěme rozšlehaným vejcem, posypeme nasekanými mandlemi a pečeme do zlatova.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.

Šlehaná bábovka kterou pečeme dočervena.

Tiramisu po česku, porce vykrajujeme lžící.

Pomerančovo-čokoládový dort s čokoládovými hoblinkami.

Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.

Velikonoční koláč potřeme máslem a pečeme.

Jednoduché tvarohové tyčinky vypracujeme těsto...

Množství kávy na den které je prospěšné.

Slaný cuketový koláč, do mísy nahrubo nastrouhejte cuketu.

Velikonoční beránek, doba přípravy: 90 minut.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.