Čaj

Velikonoční koláč

Potřebujeme:

1 kg hladké mouky, 2 lžíce cukru, 2 vejce, 120 g másla, 40 g droždí, 1/2 l mléka, sůl

Jak na přípravu:

Z trošky mouky, mléka a droždí uděláme kvásek. Vejce utřeme s máslem a cukrem, přisypeme mouku, přidáme kvásek a zbylým mlékem zaděláme těsto. Necháme vykynout. Vykynutí těsto vyválíme na vále a vykrojíme kolečka. Dáme je na plech a vidličkou propícháme dírky. Znovu necháme kynout. Poté je potřeme máslem a pečeme v teplé troubě. Po upečení je potřeme džemem.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Šlehaná bábovka kterou pečeme dočervena.

Tiramisu po česku, porce vykrajujeme lžící.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Pomerančovo-čokoládový dort s čokoládovými hoblinkami.

Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.

Müsli dort ozdobíme kousky čerstvého ovoce.

Jednoduché tvarohové tyčinky vypracujeme těsto...

Množství kávy na den které je prospěšné.

Slaný cuketový koláč, do mísy nahrubo nastrouhejte cuketu.

Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.

Velikonoční beránek, doba přípravy: 90 minut.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.