Čaj

Babiččiny Bochánky

Potřebujeme:

Kvásek : 40 g droždí, 5 kávových lžic mléka, 60 g cukru krupice, vše smícháme a necháme 10-15 minut v klidu naběhnout
Těsto : 1 kg hladké/polohrubé mouky, 1 kávové lžic soli, 50-100 g tuku, 1 žloutek, 1-3 l mléka

Jak na přípravu:

Smícháme mouku, sůl, mléko, žloutek a vzešlý kvásek. Dobře propracujeme. Necháme vykynout. Lžíci vykrajujeme malé bochánky, klademe na vysypaný plech (pečící papír) a necháme ještě 10-15 min dokynout, potřeme šlehaným vejcem nebo lehce oslazeným mlékem, případně sypeme mákem, kmínem, grilovacím kořením, hrubou solí. Pečeme při 170-180°C asi 30 minut.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Pomerančovo-čokoládový dort s čokoládovými hoblinkami.

Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.

Müsli dort ozdobíme kousky čerstvého ovoce.

Jednoduché tvarohové tyčinky vypracujeme těsto...

Šlehaná bábovka kterou pečeme dočervena.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Slaný cuketový koláč, do mísy nahrubo nastrouhejte cuketu.

Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.

Tiramisu po česku, porce vykrajujeme lžící.

Velikonoční beránek, doba přípravy: 90 minut.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.