Čaj

Bochánky

Potřebujeme:

500 g polohrubé mouky, 180 g tuku, 100 g cukru, 1 vanilkový cukr, 3 žloutky, 1/4 l mléka, 40 g droždí, špetka soli, 1/2 lžičky citronové kůry, 50 g rozinek, 50 g mandlí

Jak na přípravu:

Do mísy nasypeme mouku a cukr, uděláme u okraje místo, kam nalijeme vlažné mléko – do něj rozdrobíme droždí. Necháme droždí vzejít, přidáme rozteklý vlažný tuk, rozinky, část spařených oloupaných a nasekaných mandlí, žloutky, sůl, kůru a vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout. Z vykynutého těsta uděláme malé bochánky, které ze stran nařízneme, necháme na plechu ještě krátce vykynout, potřeme vajíčkem, posypeme zbývajícími mandlemi a skořicovým cukrem a dáme do vyhřáté trouby upéct.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Tiramisu po česku, porce vykrajujeme lžící.

Pomerančovo-čokoládový dort s čokoládovými hoblinkami.

Velikonoční koláč potřeme máslem a pečeme.

Jidášky uvnitř namažeme medem.

Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.

Slaný cuketový koláč, do mísy nahrubo nastrouhejte cuketu.

Jednoduché tvarohové tyčinky vypracujeme těsto...

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Karamelové hrudky do kterých přidáváme mleté ořechy.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.