Potřebujeme:
500 g polohrubé mouky, 180 g tuku, 100 g cukru, 1 vanilkový cukr, 3 žloutky, 1/4 l mléka, 40 g droždí, špetka soli, 1/2 lžičky citronové kůry, 50 g rozinek, 50 g mandlí
Jak na přípravu:
Do mísy nasypeme mouku a cukr, uděláme u okraje místo, kam nalijeme vlažné mléko do něj rozdrobíme droždí. Necháme droždí vzejít, přidáme rozteklý vlažný tuk, rozinky, část spařených oloupaných a nasekaných mandlí, žloutky, sůl, kůru a vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout. Z vykynutého těsta uděláme malé bochánky, které ze stran nařízneme, necháme na plechu ještě krátce vykynout, potřeme vajíčkem, posypeme zbývajícími mandlemi a skořicovým cukrem a dáme do vyhřáté trouby upéct.
Další recepty a články:
Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.
Množství kávy na den které je prospěšné.
Tiramisu po česku, porce vykrajujeme lžící.
Pomerančovo-čokoládový dort s čokoládovými hoblinkami.
Velikonoční koláč potřeme máslem a pečeme.
Jidášky uvnitř namažeme medem.
Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.
Slaný cuketový koláč, do mísy nahrubo nastrouhejte cuketu.
Jednoduché tvarohové tyčinky vypracujeme těsto...
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Karamelové hrudky do kterých přidáváme mleté ořechy.
Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.