Čaj

Domácí chléb

Potřebujeme:

2 kg pohankové mouky, sůl, kmín, 5 brambor uvařených ve slupce, 50 g droždí, 2 dl mléka (podle potřeby více), cukr, kvásek, sádlo na vymazání

Jak na přípravu:

Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Vypracujeme těsto z mouky, oloupaných a nastrouhaných brambor, solí, kmínu a z droždí, které jsme nechali vykynout v oslazeném mléce. Těsto propracováváme minimálně 15 minut a podle potřeby přidáváme vodu nebo mléko tak, aby se oddělávalo od nádoby. Zpracované těsto necháme vykynout zhruba 60 minut. Potom ho opět zlehka propracujeme a dáme na sádlem vymaštěný plechnebo pekáč. Potřeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby, do které dáme zvlášť nádobu s vodou, aby chléb po dobu pečení nevysychal. Pečeme 60 minut a upečený chléb po vyndání z trouby pomažeme.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Množství kávy na den které je prospěšné.

Anglická snídaně s tousty.

Dobré rohlíky sypeme solí a kmínem.

Anglický odpolední čaj zahrnuje způsob servírován.

Španělská omeleta z vajíček.

Domácí pohankový chléb s pohankou vložíme do slaměných košíků.

Tousty s houbami zatepla posypeme sýrem.

Slané preclíky vložíme do předehřáté trouby.

Ruské čajové pečivo obalíme v práškovém cukru.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Párek v rohlíku vložíme péct do trouby.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.