Potřebujeme:
2 kg pohankové mouky, sůl, kmín, 5 brambor uvařených ve slupce, 50 g droždí, 2 dl mléka (podle potřeby více), cukr, kvásek, sádlo na vymazání
Jak na přípravu:
Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Vypracujeme těsto z mouky, oloupaných a nastrouhaných brambor, solí, kmínu a z droždí, které jsme nechali vykynout v oslazeném mléce. Těsto propracováváme minimálně 15 minut a podle potřeby přidáváme vodu nebo mléko tak, aby se oddělávalo od nádoby. Zpracované těsto necháme vykynout zhruba 60 minut. Potom ho opět zlehka propracujeme a dáme na sádlem vymaštěný plechnebo pekáč. Potřeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby, do které dáme zvlášť nádobu s vodou, aby chléb po dobu pečení nevysychal. Pečeme 60 minut a upečený chléb po vyndání z trouby pomažeme.
Další recepty a články:
Množství kávy na den které je prospěšné.
Anglická snídaně s tousty.
Dobré rohlíky sypeme solí a kmínem.
Anglický odpolední čaj zahrnuje způsob servírován.
Španělská omeleta z vajíček.
Domácí pohankový chléb s pohankou vložíme do slaměných košíků.
Tousty s houbami zatepla posypeme sýrem.
Slané preclíky vložíme do předehřáté trouby.
Ruské čajové pečivo obalíme v práškovém cukru.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Párek v rohlíku vložíme péct do trouby.
Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.