Potřebujeme:
1 kg hladké mouky, špetka soli, 15 dkg cukru krupice, 7 dkg droždí, 20 dkg másla, 1 vanilkový cukr, citrónová kůra, 2-3 vejce, 0,40 litru mléka, 15 dkg rozinek, hrst sekaných mandlí na posypání
Jak na přípravu:
Z droždí, mléka, trošky cukru a mouky uděláme kvásek. Přidáme jej do mouky a s dalšími surovinami dobře vymísíme v těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout v teplé místnosti asi jednu až půldruhé hodiny. Poté vytvarujeme vánočku, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mandlemi a pečeme téměř hodinu při teplotě 170-190 stupňů Celsia.
Další recepty a články:
Muffinky ovesné pečeme asi 10 minut.
Chlebová štola pečená na 140 stupňů.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro určitou odrůdu kávovníku.
Slané preclíky vložíme do předehřáté trouby.
Anglický odpolední čaj zahrnuje způsob servírován.
Domácí pohankový chléb s pohankou vložíme do slaměných košíků.
Ruské čajové pečivo obalíme v práškovém cukru.
Množství kávy na den které je prospěšné.
Párek v rohlíku vložíme péct do trouby.
Jablečné šátečky obalíme moučkovým cukrem.
Dobré rohlíky sypeme solí a kmínem.
Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.