Čaj

Domácí vánočka od dědečka

Potřebujeme:

1 kg hladké mouky, špetka soli, 15 dkg cukru krupice, 7 dkg droždí, 20 dkg másla, 1 vanilkový cukr, citrónová kůra, 2-3 vejce, 0,40 litru mléka, 15 dkg rozinek, hrst sekaných mandlí na posypání

Jak na přípravu:

Z droždí, mléka, trošky cukru a mouky uděláme kvásek. Přidáme jej do mouky a s dalšími surovinami dobře vymísíme v těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout v teplé místnosti asi jednu až půldruhé hodiny. Poté vytvarujeme vánočku, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mandlemi a pečeme téměř hodinu při teplotě 170-190 stupňů Celsia.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Muffinky ovesné pečeme asi 10 minut.

Chlebová štola pečená na 140 stupňů.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro určitou odrůdu kávovníku.

Slané preclíky vložíme do předehřáté trouby.

Anglický odpolední čaj zahrnuje způsob servírován.

Domácí pohankový chléb s pohankou vložíme do slaměných košíků.

Ruské čajové pečivo obalíme v práškovém cukru.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Párek v rohlíku vložíme péct do trouby.

Jablečné šátečky obalíme moučkovým cukrem.

Dobré rohlíky sypeme solí a kmínem.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.