Čaj

Jak šlehat šlehačku

Kupuji nejraději 33%-ní, ale tím nechci říct, že 31%-ní je špatná.

Šlehám vychlazenou. Stačí na hodinku vložit do mrazáku a pak upotřebit. I mírné zmrznutí není na závadu.

Šlehačku z krabičky pořádně vyškrábnu - na stěnách zůstává tuk, který je důležitý při šlehání.

Šlehám na nejnižší stupeň šlehače (č.1-2). Je to sice zdlouhavé, ale doporučuji.

Šlehám v kovové míse. Nevím proč, ale myslím si, že kov lépe udrží šlehačku studenou, kdežto v umělé míse se šlehačka brzo ohřeje.

Po delším stání krém vodnatí, proto se ho snažím upotřebit co nejdříve a připravuji ho, až když mám vše připravené na zdobení. Případně se pak snažím nenabrat "vodu" zespodu nádoby, ale beru vrchní, ještě tuhou vrstvu. Musí se pracovat co nejrychleji.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Chemické složení čaje, průměrné složení listu.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro určitou odrůdu kávovníku.

Vánočka pečená v troubě.

Muffiny s banány pocákáme zbytkem čokolády.

Tiramisu jednohubky dáme do plat od vajec.

Medové trubičky plníme krémem.

Valentýnský medovník uložíme do chladu.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Toustová roláda nakrájená na plátky.

Slané muffiny se slaninou.

Medovník zkaramelizované Salko necháme odležet do druhého dne.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.