Čaj

Jemná kynutá bábovka

Potřebujeme:

30 dkg polohrubé mouky, 1,5 dkg droždí, 10 dkg pískového cukru, 1/8 l mléka, 15 dkg másla, 2 vejce, 1 lžíce citrónové šťávy, sůl, 10 dkg rozinek, tuk na vymazání bábovkové formy, čokoládová poleva na ozdobu

Jak na přípravu:

Mouku prosijeme, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, vlažného mléka, zamícháme a necháme vykynout. Poté přidáme rozehřátý tuk, zbylý cukr a mléko, vejce, citrónovou šťávu a sůl, vypracujeme vláčné těsto. Necháme kynout a do vykynutého těsta zapracujeme propláchnuté a okapané rozinky. Těsto vložíme do tukem vymazané formy a upečeme dozlatova. Vychladlou bábovku polijeme polevou.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Pomerančovo-čokoládový dort s čokoládovými hoblinkami.

Velikonoční koláč potřeme máslem a pečeme.

Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.

Jidášky uvnitř namažeme medem.

Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.

Slaný cuketový koláč, do mísy nahrubo nastrouhejte cuketu.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Jednoduché tvarohové tyčinky vypracujeme těsto...

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Tiramisu po česku, porce vykrajujeme lžící.

Karamelové hrudky do kterých přidáváme mleté ořechy.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.