Potřebujeme:
30 dkg polohrubé mouky, 1,5 dkg droždí, 10 dkg pískového cukru, 1/8 l mléka, 15 dkg másla, 2 vejce, 1 lžíce citrónové šťávy, sůl, 10 dkg rozinek, tuk na vymazání bábovkové formy, čokoládová poleva na ozdobu
Jak na přípravu:
Mouku prosijeme, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, vlažného mléka, zamícháme a necháme vykynout. Poté přidáme rozehřátý tuk, zbylý cukr a mléko, vejce, citrónovou šťávu a sůl, vypracujeme vláčné těsto. Necháme kynout a do vykynutého těsta zapracujeme propláchnuté a okapané rozinky. Těsto vložíme do tukem vymazané formy a upečeme dozlatova. Vychladlou bábovku polijeme polevou.
Další recepty a články:
Pomerančovo-čokoládový dort s čokoládovými hoblinkami.
Velikonoční koláč potřeme máslem a pečeme.
Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.
Jidášky uvnitř namažeme medem.
Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.
Slaný cuketový koláč, do mísy nahrubo nastrouhejte cuketu.
Množství kávy na den které je prospěšné.
Jednoduché tvarohové tyčinky vypracujeme těsto...
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Tiramisu po česku, porce vykrajujeme lžící.
Karamelové hrudky do kterých přidáváme mleté ořechy.
Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.