Čaj

Ježci - pochoutka pro mlsné jazýčky

Potřebujeme:

200 g piškotů, 125 g másla, 75 g sladkého kakaa, 3 lžíce práškového cukru, 2 žloutky, 1 sáček loupaných mandlí

Jak na přípravu:

Aby bylo máslo měkké, musíme je včas vyjmout z chladničky. Utřeme máslo s cukrem a přidáme žloutky a kakao. Do směsi přidáme nadrcené piškoty a rukama hmotu důkladně propracujeme. Pokud je těsto příliš tuhé, zředíme ho trochou mléka. Těsto zpracujeme do oválného tvaru a vymodelujeme ježkovi hlavičku a ocásek. Mandle nakrájíme na nudličky a zastrčíme do ježkova tělíčka tak, aby vypadaly jako bodliny. Ježka dáme do chladničky a necháme dostatečně ztuhnout.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Množství kávy na den které je prospěšné.

Jednoduché tvarohové tyčinky vypracujeme těsto...

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.

Pomerančovo-čokoládový dort s čokoládovými hoblinkami.

Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.

Tiramisu po česku, porce vykrajujeme lžící.

Mazanec dáme péct.

Velikonoční koláč potřeme máslem a pečeme.

Slaný cuketový koláč, do mísy nahrubo nastrouhejte cuketu.

Velikonoční beránek, doba přípravy: 90 minut.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.