Potřebujeme:
200 g piškotů, 125 g másla, 75 g sladkého kakaa, 3 lžíce práškového cukru, 2 žloutky, 1 sáček loupaných mandlí
Jak na přípravu:
Aby bylo máslo měkké, musíme je včas vyjmout z chladničky. Utřeme máslo s cukrem a přidáme žloutky a kakao. Do směsi přidáme nadrcené piškoty a rukama hmotu důkladně propracujeme. Pokud je těsto příliš tuhé, zředíme ho trochou mléka. Těsto zpracujeme do oválného tvaru a vymodelujeme ježkovi hlavičku a ocásek. Mandle nakrájíme na nudličky a zastrčíme do ježkova tělíčka tak, aby vypadaly jako bodliny. Ježka dáme do chladničky a necháme dostatečně ztuhnout.
Další recepty a články:
Množství kávy na den které je prospěšné.
Jednoduché tvarohové tyčinky vypracujeme těsto...
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.
Pomerančovo-čokoládový dort s čokoládovými hoblinkami.
Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.
Tiramisu po česku, porce vykrajujeme lžící.
Mazanec dáme péct.
Velikonoční koláč potřeme máslem a pečeme.
Slaný cuketový koláč, do mísy nahrubo nastrouhejte cuketu.
Velikonoční beránek, doba přípravy: 90 minut.
Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.