Čaj

Kakaový velikonoční beránek recept

Potřebujeme:

Na přípravu kakaového velikonočního beránka budeme potřebovat: 125 gramů moučkového cukru + moučkový cukr na poprášení kakaového velikonočního beránka, 10 gramů vanilkového cukru, 60 gramů změklého másla, 2 velká vejce (nebo 3 malá), 100 gramů spařených rozinek, 230 gramů hladké mouky, 20 gramů kakaa holanského typu, 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva, 250 ml smetany ke šlehání (alespoň 33 % tuku)

Jak na přípravu:

Do mísy dáme máslo, přisypeme moučkový i vanilkový cukr a utřeme dohladka. Poté přidáme vejce a vyšleháme do nadýchané pěny. Ke směsi prosijeme mouku s kakaem a kypřicím práškem. Nakonec přidáme smetanu a spařené rozinky, důkladně promícháme a takto připravené hladké těsto nalijeme do máslem vymazané a polohrubou moukou vysypané přední (obličejové, hlubší) části formy na beránka. Uhladíme povrch a přiklopíme druhou polovinou formy. Vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme dozlatova (cca 50 minut).

Poté vyjmeme formu s kakaovým velikonočním beránkem z trouby a na chvíli zabalíme do vlhké utěrky (zhruba 10 minut, dokud na povrchu neoschne). Sejmeme víko.

Když kakaový velikonoční beránek trochu zchladne, pomocí prkýnka ho opatrně vyklopíme a necháme ležícího na zádech nejlépe na mřížce vychladnout.

Kakaového velikonočního beránka ozdobíme mašlí a jemně poprášíme moučkovým cukrem.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

V jarním čase s sebou velikonoční koláč přináší jaro.

Velikonoční beránek se ozdobí podle zvyklostí.

Kokosové oválky obalujeme v moučkovém cukru.

Tradiční velikonoční zajíc s čokoládou.

Lahodná linecká kolečka obalíme v moučkovém cukru.

Chemické složení čaje, průměrné složení listu.

Výtečný velikonoční koláč se po upečení potře pro lepší chuť džemem.

Moučník kakaové řezy s kokosem potřeme na povrchu marmeládou.

Kávové slzičky přelijeme nakonec čokoládovou polevou.

Mletí kávy na různé stupně hrubosti.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Čaj

Kakaový velikonoční beránek by o Velikonocích neměl chybět na žádném svátečním stole.


Yin.cz, tyto stránky popuisují výrobu, přípravu a pití čaje.