Potřebujeme:
Na přípravu kakaového velikonočního beránka budeme potřebovat: 125 gramů moučkového cukru + moučkový cukr na poprášení kakaového velikonočního beránka, 10 gramů vanilkového cukru, 60 gramů změklého másla, 2 velká vejce (nebo 3 malá), 100 gramů spařených rozinek, 230 gramů hladké mouky, 20 gramů kakaa holanského typu, 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva, 250 ml smetany ke šlehání (alespoň 33 % tuku)
Jak na přípravu:
Do mísy dáme máslo, přisypeme moučkový i vanilkový cukr a utřeme dohladka. Poté přidáme vejce a vyšleháme do nadýchané pěny. Ke směsi prosijeme mouku s kakaem a kypřicím práškem. Nakonec přidáme smetanu a spařené rozinky, důkladně promícháme a takto připravené hladké těsto nalijeme do máslem vymazané a polohrubou moukou vysypané přední (obličejové, hlubší) části formy na beránka. Uhladíme povrch a přiklopíme druhou polovinou formy. Vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme dozlatova (cca 50 minut).
Poté vyjmeme formu s kakaovým velikonočním beránkem z trouby a na chvíli zabalíme do vlhké utěrky (zhruba 10 minut, dokud na povrchu neoschne). Sejmeme víko.
Když kakaový velikonoční beránek trochu zchladne, pomocí prkýnka ho opatrně vyklopíme a necháme ležícího na zádech nejlépe na mřížce vychladnout.
Kakaového velikonočního beránka ozdobíme mašlí a jemně poprášíme moučkovým cukrem.
Další recepty a články:
V jarním čase s sebou velikonoční koláč přináší jaro.
Velikonoční beránek se ozdobí podle zvyklostí.
Kokosové oválky obalujeme v moučkovém cukru.
Tradiční velikonoční zajíc s čokoládou.
Lahodná linecká kolečka obalíme v moučkovém cukru.
Chemické složení čaje, průměrné složení listu.
Výtečný velikonoční koláč se po upečení potře pro lepší chuť džemem.
Moučník kakaové řezy s kokosem potřeme na povrchu marmeládou.
Kávové slzičky přelijeme nakonec čokoládovou polevou.
Mletí kávy na různé stupně hrubosti.
Množství kávy na den které je prospěšné.
Kakaový velikonoční beránek by o Velikonocích neměl chybět na žádném svátečním stole.