Čaj

Kávové slzičky

Potřebujeme:

Těsto: 250g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 100g mletých lískových nebo vlašských oříšků, 1 lžička kávy, 130g másla, 2 žloutky, 1 lžíce mléka.
Náplň: 1 žloutek, 100g cukr moučky, 50g másla, 50g mletých oříšků, 1 lžička kávy.
Poleva: 200g čokolády na vaření, 50g ztuženého tuku, 1/2 lžičky instantní kávy.

Jak na přípravu:

Všechny ingredience na těsto zpracujeme dohromady, dokud nám nevznikne krásné nelepivé pevné těsto. Toto těsto si zabalíme do igelitu a vložíme do druhého dne do ledničky. Druhý den si asi hodinku předem těsto vyndáme, propracujeme jakmile povolí a na vále, který podsypáváme hladkou moukou, vyválíme na plát asi 3mm silný, ze kterého vykrajujeme slzičky a vkládáme na připravený plech. Plech nemusíme vymazávat tukem ani vkládat pečící papír. Těsto je natolik tučné, že není potřeba.

Pečeme v předem předehřáté troubě na 180 stupňů cca 10 minutek. Po vychladnutí slepujeme připraveným krémem a vrchní část namočíme do čokoládové polevy.

Připravíme si náplň tak, že všechny ingredience důkladně promícháme, aby se nám dobře spojily v celistvou hmotu.

Čokoládu na polevu si roztrháme na kousky a ve vodní lázni společně s tukem a inst. kávou rozpustíme.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Valentýnský medovník uložíme do chladu.

Chemické složení čaje, průměrné složení listu.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Jak šlehat šlehačku aby byla hedvábně jemná.

Tvarohový koláč s citrónem na vrchu ozdobíme šlehačkou.

Mletí kávy na různé stupně hrubosti.

Muffiny s banány pocákáme zbytkem čokolády.

Medovník zkaramelizované Salko necháme odležet do druhého dne.

Velikonoční beránek s rozinkami přelitý čokoládovou polevou.

Medové trubičky plníme krémem.

Jablkový hrnkový koláč pečeme do zlatova.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.