Potřebujeme:
20 dkg cukru dáme do hrnce s 2 vejci, 2 lžíce medu, 5 dkg tuku, trochu javorového sirupu, 45 dkg hladké mouky
Jak na přípravu:
Zahřeje se na plotně do tepla. Přidá se lžička jedlé sody a ještě se chvíli míchá do zhoustnutí. Horké se vlije do 45 dkg hladké mouky, na vále vypracuje a rozválí na 4 placky. Peče se na moukou vysypaném plechu a horké se dává s plechu dolů. Placky spojíme buď tukovou náplní či žloutkovým krémem, marmeládou, povrch polijeme citronovou polevou a krájíme kostky řezů. Jsou brzy rozleželé.
Další recepty a články:
Větrníky z odpalovaného těsta posypeme cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.
Pomerančovo-čokoládový dort s čokoládovými hoblinkami.
Množství kávy na den které je prospěšné.
Ořechové kostky polijeme čokoládovou polevou.
Mandlové řezy ozdobíme ovocem.
Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.
Slaný cuketový koláč, do mísy nahrubo nastrouhejte cuketu.
Jablkové řezy s kokosem zdobíme šlehačkou a ovocem.
Karamelové hrudky do kterých přidáváme mleté ořechy.
Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.