Potřebujeme:
250 g pohankové mouky, 200 g hladké mouky, 300 g másla, 1 žloutek, 5 g droždí, mléko, smetana, 2 vejce na pomazání
Jak na přípravu:
Mouku smícháme s máslem, přidáme žloutek, droždí rozmíchané v polévkové lžíci mléka, sůl a trochu smetany. Dobře smícháme a necháme v chladu odstát. Rozválíme, potřeme vejcem, přeložíme na třikrát a dáme do chladu. Po čtvrthodině opakujeme rozvalování, natírání vejcem, překládání. Potom rozválíme a potřeme vejcem. Když uschne, znovu potřeme vejcem a upečeme v horké troubě.
Další recepty a články:
Topinky s houbami potřete česnekem.
Pórková omeleta kterou posypeme bylinkami.
Ruské čajové pečivo obalíme v práškovém cukru.
Anglický odpolední čaj zahrnuje způsob servírován.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Anglická snídaně s tousty.
Tousty s houbami zatepla posypeme sýrem.
Párek v rohlíku vložíme péct do trouby.
Dobré rohlíky sypeme solí a kmínem.
Množství kávy na den které je prospěšné.
Španělská omeleta z vajíček.
Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.