Terai je malá čajová oblast Indie, rozkládající se na úpatí Himaláje, západně od Dooars a jižně od Darjeelingu. Klimatické podmínky jsou zde podobné jako v Assámu, srážky jsou však rozvrstveny rovnoměrněji a podnebí je vlhčí. Sklízí se od března do listopadu, nejvíce pak během období dešťů. Za nejkvalitnější bývá považován čaj z první sklizně, poskytující světlý nálev zcela charakteristické, kořeněné chuti a výrazného aroma. Produkuje se téměř výhradně černý čaj.
Další články:
Mletí kávy předchází vlastní přípravě.
Žlutý čaj je čínská specialita.
Pěstování čajovníku ze semen nebo z řízků.
Tmavý čaj (Hei Cha) označujeme souhrnně všechny tmavé čaje pocházející z Číny.
Plody kávovníku jsou vejcovité.
Matcha pro japonský čajový obřad.
Zelený čaj Matcha obsahuje antioxidanty prospěšné zdraví.
Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje trávení produkcí žaludečních šťáv.
Nilgiri pochází z jihozápadních horských hřebenů v jižní Indii.
Země produkující kávu ve světě.
Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.