Čaj

Pěstování kávy na Kubě

Pěstování kávy na Kubě šlo (a dodnes jde) ruku v ruce s pěstováním tabáku a cukrové třtiny. Za nejkvalitnější kubánskou kávu je považována odrůda Turquino, která je typická svojí střední plností a nízkou kyselostí.

Produkce kávy na Kubě má dlouhou tradici, především v horské oblasti Sierra Maestra.

V druhé polovině 20 století produkce kávy na Kubě vlivem politky a počasí rapidně klesla. Z původních na export určených 20 000 tun ročně na současných 8000 tun.

Další články:

Zpracování kávy v pěti etapách.

Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Bílý čaj je delikátní nápoj.

Pěstování kávy v Kolumbii která je je třetím největším producentem.

Pěstování kávy v Etiopii, zde pěstovaná zrna mají specifickou chuť.

Čaj lapacho se vyrábí z vnitřní kůry stromu lapacho.

Dračí studna od Západního jezera je považována za přátelského velvyslance.

Pěstování kávy v Indonésii kam ji přivezli Holanďané kolem roku 1696.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.