Čaj

Pěstování kávy v Kostarice

Kostarika byla jednou z prvních středoamerických zemí, kde se začala káva pěstovat a postupně se stala její hlavní vývozní položkou. Z pěstování kávy se vyvinula tradiční záležitost, proto se zde pěstuje výhradně arabica a pěstování robusty je dokonce úředně zakázáno. K exportu jsou určena pouze zrna vyhovující vysokým kvalitativním nárokům, tedy ta, která mají správnou kyselost, kořenité aroma a jemnou, čistou chuť.

V Kostarice jsou pro pěstování zrnkové kávy ideální podmínky. Za tu vůbec nejlepší arabiku se považuje zrnková káva, která pochází z oblastí Tarraza. Tento druh plantážní kávy Arabika se pěstuje zcela bez pesticidů, umělých hnojiv a taky se stále ručně češe a přebírá.

Další články:

Bílý čaj je delikátní nápoj.

Zpracování kávy v pěti etapách.

Pěstování kávy v Kolumbii která je je třetím největším producentem.

Pěstování kávy v Etiopii, zde pěstovaná zrna mají specifickou chuť.

Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.

Čaj lapacho se vyrábí z vnitřní kůry stromu lapacho.

Dračí studna od Západního jezera je považována za přátelského velvyslance.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Pěstování kávy v Indonésii kam ji přivezli Holanďané kolem roku 1696.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.