Čaj

Pletenky

Potřebujeme:

300 g hladke mouky, 1 vejce, 40 g oleje, 40 g cukru, sul, 15 g drozdi, 250 ml mleka, olej, skořicový cukr

Jak na přípravu:

Ve trosce mleka s drozdim a spetkou cukru si rozdelame kvasek. Potom si do misy dame vejce s cukrem,olejem a smichame je, pridame sul, vykynuty kvasek, zbyle mleko a mouku . Vypracujeme testo ,ktere nechame kynout na teplem miste, z vykynuteho testa vykrajujeme lzici bochanky,ktere vyvalime rukou do valecku, z nich potom uvazeme obycejne uzly. Uzly smazime v oleji (mala teplota, rychle se pripaluji)a jeste teple obalujeme ve skoricovem cukru.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Tiramisu po česku, porce vykrajujeme lžící.

Šlehaná bábovka kterou pečeme dočervena.

Jednoduché tvarohové tyčinky vypracujeme těsto...

Velikonoční koláč potřeme máslem a pečeme.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.

Slaný cuketový koláč, do mísy nahrubo nastrouhejte cuketu.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Pomerančovo-čokoládový dort s čokoládovými hoblinkami.

Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.

Velikonoční beránek, doba přípravy: 90 minut.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.