Potřebujeme:
300 g hladke mouky, 1 vejce, 40 g oleje, 40 g cukru, sul, 15 g drozdi, 250 ml mleka, olej, skořicový cukr
Jak na přípravu:
Ve trosce mleka s drozdim a spetkou cukru si rozdelame kvasek. Potom si do misy dame vejce s cukrem,olejem a smichame je, pridame sul, vykynuty kvasek, zbyle mleko a mouku . Vypracujeme testo ,ktere nechame kynout na teplem miste, z vykynuteho testa vykrajujeme lzici bochanky,ktere vyvalime rukou do valecku, z nich potom uvazeme obycejne uzly. Uzly smazime v oleji (mala teplota, rychle se pripaluji)a jeste teple obalujeme ve skoricovem cukru.
Další recepty a články:
Tiramisu po česku, porce vykrajujeme lžící.
Šlehaná bábovka kterou pečeme dočervena.
Jednoduché tvarohové tyčinky vypracujeme těsto...
Velikonoční koláč potřeme máslem a pečeme.
Množství kávy na den které je prospěšné.
Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.
Slaný cuketový koláč, do mísy nahrubo nastrouhejte cuketu.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Pomerančovo-čokoládový dort s čokoládovými hoblinkami.
Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.
Velikonoční beránek, doba přípravy: 90 minut.
Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.