Čaj

Popovické košíčky

Potřebujeme:

350 g hladké mouky, 100 ml slunečnicového oleje, 125 g moučkového cukru, 0,5 balíčku vanilínového cukru, 0,5 balíčku pečícího prášku, špetka soli, želé, 70 g želírovacího cukru, 80 g sušených švestek, 100 g hořké čokolády
krém: 200 g bílé čokolády, 70 ml smetany 30%

Jak na přípravu:

V míse smícháme cukr, olej, vanilkový cukr, sůl a když se vše promíchá, přisypeme mouku a mícháme, dokud nedostaneme tuhé těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme přes noc zabalené odležet. Další den těsto plníme do připravených formiček a narovnáme na plech. Troubu nahřejeme na 170°C a košíčky v ní pečeme cca 10-13 minut. Upečené vyklopíme a necháme vychladnout. Vodu s cukrem svaříme s pokrájenými švestkami zvolna na 3. Odstavíme a necháme zchladnout. Košíčky vytřeme tmavou čokoládou a necháme ztuhnout. Potom vlijeme lžičku želé se švestkami a necháme ztuhnout. Do kovové mísy nalámeme čokoládu. Smetanu přivedeme k varu, odstavíme a přelijeme přes čokoládu. Směs mícháme dokud se nerozpustí. Promícháme a necháme ztuhnout tak, aby krém šel stříkat pomocí sáčku. Krém naplníme do sáčku s řezenou trubičkou a nastříkáme na želé. Společně vychladíme.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Chlebová štola pečená na 140 stupňů.

Mandlový závin upečeme v předehřáté troubě.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Anglický odpolední čaj zahrnuje způsob servírován.

Jablkový závin potřeme máslem.

Párek v rohlíku vložíme péct do trouby.

Domácí pohankový chléb s pohankou vložíme do slaměných košíků.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro určitou odrůdu kávovníku.

Slané preclíky vložíme do předehřáté trouby.

Jablečné šátečky obalíme moučkovým cukrem.

Dobré rohlíky sypeme solí a kmínem.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.