Potřebujeme:
350 g hladké mouky, 100 ml slunečnicového oleje, 125 g moučkového cukru, 0,5 balíčku vanilínového cukru, 0,5 balíčku pečícího prášku, špetka soli, želé, 70 g želírovacího cukru, 80 g sušených švestek, 100 g hořké čokolády
krém: 200 g bílé čokolády, 70 ml smetany 30%
Jak na přípravu:
V míse smícháme cukr, olej, vanilkový cukr, sůl a když se vše promíchá, přisypeme mouku a mícháme, dokud nedostaneme tuhé těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme přes noc zabalené odležet. Další den těsto plníme do připravených formiček a narovnáme na plech. Troubu nahřejeme na 170°C a košíčky v ní pečeme cca 10-13 minut. Upečené vyklopíme a necháme vychladnout. Vodu s cukrem svaříme s pokrájenými švestkami zvolna na 3. Odstavíme a necháme zchladnout. Košíčky vytřeme tmavou čokoládou a necháme ztuhnout. Potom vlijeme lžičku želé se švestkami a necháme ztuhnout. Do kovové mísy nalámeme čokoládu. Smetanu přivedeme k varu, odstavíme a přelijeme přes čokoládu. Směs mícháme dokud se nerozpustí. Promícháme a necháme ztuhnout tak, aby krém šel stříkat pomocí sáčku. Krém naplníme do sáčku s řezenou trubičkou a nastříkáme na želé. Společně vychladíme.
Další recepty a články:
Chlebová štola pečená na 140 stupňů.
Mandlový závin upečeme v předehřáté troubě.
Množství kávy na den které je prospěšné.
Anglický odpolední čaj zahrnuje způsob servírován.
Jablkový závin potřeme máslem.
Párek v rohlíku vložíme péct do trouby.
Domácí pohankový chléb s pohankou vložíme do slaměných košíků.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro určitou odrůdu kávovníku.
Slané preclíky vložíme do předehřáté trouby.
Jablečné šátečky obalíme moučkovým cukrem.
Dobré rohlíky sypeme solí a kmínem.
Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.