Čaj

Pražení kávy

Svou charakteristickou barvu, chuť a aroma získává káva právě během pražení. Během procesu pražení dochází v kávovém zrnu k chemickým reakcím, při kterých se přeměňuje škrob na cukr, tvoří se a odbourávají různé druhy kyselin a bílkoviny se mění na peptidy, které se vylučují jako oleje. Především díky těm aromatickým se při pražení projeví typická vůně a chuť kávy.

Zelená kávová zrna se praží obvykle při teplotách 180-250 °C po dobu 3-12 minut. Při pražení je nutné, aby pražená kávová zrna byla v neustálém pohybu, který zajišťuje rovnoměrné upražení. Rozlišují se tři stupně pražení (světlé, střední a tmavé). Na závěr jsou pražená zrna zvlhčena a chlazena vzduchem.

Další články:

Pomerančový dort ozdobíme sněhovými pusinkami.

Plantážní káva byla sklizena v optimální době zrání.

Kyselina chlorogenová je ester kávové a chinové kyseliny.

Camellia Sinensis dosahuje výšky 3-4 metry.

Příprava kvetoucího čaje jehož obliba roste.

Příprava čaje pu-erh je odlišná druh od druhu.

Pařížský krém je možno možno trochu nahřát.

Černá kuchyně získala kdysi název od zčernalých stěn kouřem vystupujícím z otevřeného ohniště.

Druhy kávy jsou arabica a robusta.

Pěstování kávy v Mexiku jejíz historie sahá až do 18. století.

Studený dort vložíme na půl hodiny ztuhnout do ledničky.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.