Potřebujeme:
půl litru smetany ke šlehání 33%, 150 g cukr krupice, kakao - dávám tak pět lžic - prosáté, 200 g čokolády na vaření, 250 g másla
Jak na přípravu:
Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao. Po spojení všech surovin a krátkém povaření směs odstavíme. Do horké zamícháme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo. Necháme vychladnout, během chladnutí občas promíchat. Pak dát do lednice nejlépe do druhého dne tzv. uzrát. Poté vše šlehačem vyšleháme - předtím podle potřeby možno trochu nahřát.
Další recepty a články:
Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Černý čaj bystří ducha a občerstvuje tělo.
Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.
Espresso přináší přelom v přípravě kávy v roce 1901.
Pěstování kávy ve Vietnamu kde se pěstuje robusta.
Ořechový korpus, z bílků ušleháme tuhý sníh.
Dort se zlatými slzami, připravíme si těsto.
Korpus s hořkou čokoládou kterou necháme změknout ve vodní lázni.
Kakaový dort s čokoládovými hoblinkami a s banány, do kastrůlku vlijeme smetanu a vsypeme cukr s kakaem...
Klasický medovník dochutíme ovocem.