Čaj

Pařížský krém

Potřebujeme:

půl litru smetany ke šlehání 33%, 150 g cukr krupice, kakao - dávám tak pět lžic - prosáté, 200 g čokolády na vaření, 250 g másla

Jak na přípravu:

Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao. Po spojení všech surovin a krátkém povaření směs odstavíme. Do horké zamícháme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo. Necháme vychladnout, během chladnutí občas promíchat. Pak dát do lednice nejlépe do druhého dne tzv. uzrát. Poté vše šlehačem vyšleháme - předtím podle potřeby možno trochu nahřát.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Černý čaj bystří ducha a občerstvuje tělo.

Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.

Espresso přináší přelom v přípravě kávy v roce 1901.

Pěstování kávy ve Vietnamu kde se pěstuje robusta.

Ořechový korpus, z bílků ušleháme tuhý sníh.

Dort se zlatými slzami, připravíme si těsto.

Korpus s hořkou čokoládou kterou necháme změknout ve vodní lázni.

Kakaový dort s čokoládovými hoblinkami a s banány, do kastrůlku vlijeme smetanu a vsypeme cukr s kakaem...

Klasický medovník dochutíme ovocem.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.