Potřebujeme:
500 g hrubé mouky, 100 g pohankové mouky, 250 g škvarek, sůl, 40 g droždí, 0,25 l mléka, 1 lžička cukru, 30 g cukru, 30 g másla, 3 žloutky
Jak na přípravu:
Mouku smícháme dohromady a část mouky zaděláme spolu s mletými škvarky a solí. Do druhé části mouky přidáme vykynutý kvásek, který připravíme z droždí, trošky mléka a cukru. Přidáme rozpuštěné máslo, žloutky, sůl, mléko. Těsto propracujeme a necháme vykynout. Vykynuté těsto rozválíme, přeložíme škvarkovým těstem a spolu rozválíme na tenko. Přeložíme a necháme vykynout. Opět rozválíme. Postup několikrát opakujeme. Z připraveného těsta vykrajujeme kulaté pagáčky, které uložíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme.
Další recepty a články:
Dobré rohlíky sypeme solí a kmínem.
Tousty s houbami zatepla posypeme sýrem.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Množství kávy na den které je prospěšné.
Anglická snídaně s tousty.
Anglický odpolední čaj zahrnuje způsob servírován.
Španělská omeleta z vajíček.
Domácí pohankový chléb s pohankou vložíme do slaměných košíků.
Slané preclíky vložíme do předehřáté trouby.
Ruské čajové pečivo obalíme v práškovém cukru.
Párek v rohlíku vložíme péct do trouby.
Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.