Čaj

Škvarkový pohančák

Potřebujeme:

250 g pohankové mouky, 250 g hladké mouky, 200 g škvarek, 1/2 polévkové lžíce tuku, 20 g droždí, 2 žloutky, 1 dl smetany, mléko, sůl

Jak na přípravu:

Droždí necháme vykynout v troše mléka. Smícháme mouku s tukem, žloutky, smetanou, solí a vykynutým kváskem. Dobře propracujeme. Rozválíme, potřeme rozemletými škvarky a poskládáme. Postup opakujeme třikrát. Po 25 minutách znovu rozválíme, skroutíme na podélný bochník, položíme na vymaštěný plech a znovu necháme 25 minut stát. Potřeme žloutkem a pečeme asi hodinu.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Anglický odpolední čaj zahrnuje způsob servírován.

Topinky s houbami potřete česnekem.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Anglická snídaně s tousty.

Tousty s houbami zatepla posypeme sýrem.

Pórková omeleta kterou posypeme bylinkami.

Párek v rohlíku vložíme péct do trouby.

Dobré rohlíky sypeme solí a kmínem.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Ruské čajové pečivo obalíme v práškovém cukru.

Španělská omeleta z vajíček.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.