Potřebujeme:
250 g pohankové mouky, 250 g hladké mouky, 200 g škvarek, 1/2 polévkové lžíce tuku, 20 g droždí, 2 žloutky, 1 dl smetany, mléko, sůl
Jak na přípravu:
Droždí necháme vykynout v troše mléka. Smícháme mouku s tukem, žloutky, smetanou, solí a vykynutým kváskem. Dobře propracujeme. Rozválíme, potřeme rozemletými škvarky a poskládáme. Postup opakujeme třikrát. Po 25 minutách znovu rozválíme, skroutíme na podélný bochník, položíme na vymaštěný plech a znovu necháme 25 minut stát. Potřeme žloutkem a pečeme asi hodinu.
Další recepty a články:
Anglický odpolední čaj zahrnuje způsob servírován.
Topinky s houbami potřete česnekem.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Anglická snídaně s tousty.
Tousty s houbami zatepla posypeme sýrem.
Pórková omeleta kterou posypeme bylinkami.
Párek v rohlíku vložíme péct do trouby.
Dobré rohlíky sypeme solí a kmínem.
Množství kávy na den které je prospěšné.
Ruské čajové pečivo obalíme v práškovém cukru.
Španělská omeleta z vajíček.
Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.