Potřebujeme:
225 g hladké mouky,1/2 čajové lžičky prášku do pečiva,1/4 čajové lžičky soli,125 g másla,125 g nahrubo pokrájených vlašských ořechů,1 lehce našlehané vejce
Jak na přípravu:
Předehřejte troubu na 200 °C. Vložte mouku,prášek do pečiva a sůl do misky a vtírejte máslo, aby se vytvořila drobenka. Vmíchejte vlašské ořechy, přidejte vejce a pomocí nože smíchejte na hladké těsto. Přikryjte a nechte uležet 10 minut. Pak na vále vyválejte 6 mm silný plát, vykrajujte z něho sušenky o průměru zhruba 6 7 cm a pokládejte je na lehce pomaštěný plech.Pečte 12 až 15 minut, až jsou křupavé a zlatavé. Nechte 5 minut zchladit na plechu, poté je přendejte. Můžete je potírat a plnit nejrůznějšími pomazánkami. Z uvedeného množství připravíte 40 ks výborných chuťovek.
Další recepty a články:
Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.
Pomerančovo-čokoládový dort s čokoládovými hoblinkami.
Množství kávy na den které je prospěšné.
Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.
Tiramisu po česku, porce vykrajujeme lžící.
Mazanec dáme péct.
Jednoduché tvarohové tyčinky vypracujeme těsto...
Velikonoční koláč potřeme máslem a pečeme.
Slaný cuketový koláč, do mísy nahrubo nastrouhejte cuketu.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Velikonoční beránek, doba přípravy: 90 minut.
Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.