Čaj

Slané ořechové chuťovky

Potřebujeme:

225 g hladké mouky,1/2 čajové lžičky prášku do pečiva,1/4 čajové lžičky soli,125 g másla,125 g nahrubo pokrájených vlašských ořechů,1 lehce našlehané vejce

Jak na přípravu:

Předehřejte troubu na 200 °C. Vložte mouku,prášek do pečiva a sůl do misky a vtírejte máslo, aby se vytvořila drobenka. Vmíchejte vlašské ořechy, přidejte vejce a pomocí nože smíchejte na hladké těsto. Přikryjte a nechte uležet 10 minut. Pak na vále vyválejte 6 mm silný plát, vykrajujte z něho sušenky o průměru zhruba 6 – 7 cm a pokládejte je na lehce pomaštěný plech.Pečte 12 až 15 minut, až jsou křupavé a zlatavé. Nechte 5 minut zchladit na plechu, poté je přendejte. Můžete je potírat a plnit nejrůznějšími pomazánkami. Z uvedeného množství připravíte 40 ks výborných chuťovek.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.

Pomerančovo-čokoládový dort s čokoládovými hoblinkami.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.

Tiramisu po česku, porce vykrajujeme lžící.

Mazanec dáme péct.

Jednoduché tvarohové tyčinky vypracujeme těsto...

Velikonoční koláč potřeme máslem a pečeme.

Slaný cuketový koláč, do mísy nahrubo nastrouhejte cuketu.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Velikonoční beránek, doba přípravy: 90 minut.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.