Čaj

Velikonoční beránek s rozinkami

Potřebujeme:

300 g polohrubé mouky, 5 vajec oddělených, 2 vejce navíc, 250 g krupicového cukru, 1 sáček vanilinového cukru, 1 sáček prášku do pečiva, šťávu a nastrouhanou kůru z poloviny citronu, 2 rozinky, změklé máslo na vymazání formy, moučkový cukr na poprášení, čokoládovou polevu (nemusí být)

Jak na přípravu:

Rozdělíme si 5 vajíček na žloutky a bílky, bílky zvlášť ušleháme na tuhý sníh. Žloutky smícháme s cukrem krupicí a vanilkovým do pěny, přidáme šťávu z citrónu a kůru a postupně i mouku s kypřícím práškem, vše důkladně promícháme a pokud je těsto příliš husté, přidáme celé vejce (někdy jsou vajíčka moc malá a těsto se nám proto nespojí) nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Vytvoří se nám pěkné piškotové těsto, které vlijeme do předem vytřené formy máslem a vysypané moukou a to do obličejové části beránka. Přiklopíme, dáme do předem předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 35 minut. Poté vyndáme a zabalíme do mokré útěrky a necháme vychladnout. Nakonec opatrně beránka vyklopíme, pocukrujeme či polejeme čokoládovou polevou.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Valentýnský medovník uložíme do chladu.

Mletí kávy na různé stupně hrubosti.

Jak šlehat šlehačku aby byla hedvábně jemná.

Muffiny s banány pocákáme zbytkem čokolády.

Medovník zkaramelizované Salko necháme odležet do druhého dne.

Chemické složení čaje, průměrné složení listu.

Slané muffiny se slaninou.

Medové trubičky plníme krémem.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Tvarohový koláč s citrónem na vrchu ozdobíme šlehačkou.

Jablkový hrnkový koláč pečeme do zlatova.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.