Čaj

Velikonoční Šoldra

Potřebujeme:

vývar z uzeného masa, uzené maso, klobásky, 1 kg mouky (1/2 hladká, 1/2 hrubá), 4 žloutky, 250 g hery /nemusi byt/, 10 dkg droždí, mléko na kvásek cca 1/4 l, sůl, 1 celé vejce na potření před pečením

Jak na přípravu:

Uzené maso uvaříme a část polévky použijeme při zadělávání těsta.Těsto necháme vykynout. Po vykynutí rozválíme na plát,na jehož polovinu poklademe kousky uzeného masa a po obvodu uvařené klobásky 4-6 ks podle velikosti. Překryjeme volnou částí těsta a vytvarujeme do podoby bochánku, necháme ještě 1/2 hodiny vykynout. Před pečením potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme dozlatova.Do téhož těsta můžeme zabalit uvařené klobásky samostatně.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Velikonoční koláč potřeme máslem a pečeme.

Tiramisu po česku, porce vykrajujeme lžící.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.

Slaný cuketový koláč, do mísy nahrubo nastrouhejte cuketu.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Šlehaná bábovka kterou pečeme dočervena.

Pomerančovo-čokoládový dort s čokoládovými hoblinkami.

Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.

Jednoduché tvarohové tyčinky vypracujeme těsto...

Velikonoční beránek, doba přípravy: 90 minut.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.