Čaj

Velikonoční zajíček

Potřebujeme:

300 g polohrubé mouky, 200 g ovesných vloček, 2 vejce, žloutek, 40 g másla (mírně změklého), 1/2 l vlažného mléka, 15 g droždí (čerstvého), lžička cukru, 4 lžíce moučkového cukru, 1/2 balíčku vanilkového cukru, strouhaná kůra z poloviny citronu, špetka soli, obarvená vajíčka na ozdobu

Jak na přípravu:

Do mísy rozdrobíme droždí, posypeme trochou cukru, zalijeme asi 4 lžícemi vlažného mléka a necháme stranou kynout. Mezitím v mixéru ušleháme do krému vejce s moučkovým cukrem, citrónovou kůrou a špetkou soli. Vlijeme do mísy. Do hmoty vmícháme mouku, ovesné vločky, máslo, mléko a vzešlý kvásek. Vše zpracujeme v hladké těsto, přikryjeme a dáme na 15 minut kynout.nakonec těsto vytvarujeme na pomoučněné pracovní ploše do podoby zajíčka a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Přikryjeme a necháme ještě jednou 15 minut kynout.Potom zajíčka potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme na nejspodnější liště trouby předehřáté na 200°C asi 40 minut.

Zajíčka servírujeme spolu s obarvenými vejci a do pacičky mu zastrčíme třeba větvičku s májovými kočičkami.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Müsli dort ozdobíme kousky čerstvého ovoce.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Jednoduché tvarohové tyčinky vypracujeme těsto...

Šlehaná bábovka kterou pečeme dočervena.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Slaný cuketový koláč, do mísy nahrubo nastrouhejte cuketu.

Pomerančovo-čokoládový dort s čokoládovými hoblinkami.

Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.

Tiramisu po česku, porce vykrajujeme lžící.

Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.

Velikonoční beránek, doba přípravy: 90 minut.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.