Čaj

Zelný závin z listového těsta

Potřebujeme:

jedno rozválené listové těsto 275 g, sáček bio kysaného zelí, 80-100 g šunky, cca 80 g eidamu 30%, pepř

Jak na přípravu:

Na plát listového těsta rozložíme zelí a opepříme. Zelí poklademe plátky šunky a plátky eidamu. Eidam můžeme nakrájet na válečky a položit doprostřed závinu. Teď už jen zabalíme.

Závin je dietnější díky velké porci kysaného zdravého zelí. Kromě obsahu vitaminů a minerálních látek je zelí zdrojem vlákniny. Závin si můžete dán na oběd i na večeři. Pokud dáte krajové kousky partnerovi (je tam více těsta, tudíž tuků), bude kalorická hodnota jednoho kousku ještě menší. Třetina nohavice na oběd určitě postačí. Závin je docela sytý.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro určitou odrůdu kávovníku.

Toustová roláda nakrájená na plátky.

Medové trubičky plníme krémem.

Medovník zkaramelizované Salko necháme odležet do druhého dne.

Chemické složení čaje, průměrné složení listu.

Jak šlehat šlehačku aby byla hedvábně jemná.

Muffiny s banány pocákáme zbytkem čokolády.

Tiramisu jednohubky dáme do plat od vajec.

Valentýnský medovník uložíme do chladu.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Slané muffiny se slaninou.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.