Čaj

Bábovka

Potřebujeme:

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukr krupice, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, kakao na obarvení těsta

Jak na přípravu:

Do misky si odměříme všechny ingredience krom kakaa a důkladně promícháme v tekuté těsto. 3/4 těsta si odlejeme a zůstávající část obarvíme dvěmi lžícemi kakaa.

Do tukem vymazané a vysypané formy na bábovku nelijeme část světlého těsta, poté tmavé a na závěr opět světlé těsto, aby nám po upečení vznikla pěkně dvoubarevná bábovka.

Takto připravenou formu vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme cca 40 minut.

Po upečení necháme vychladnout a poté bábovku z formy vyklopíme. Pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Valentýnský medovník uložíme do chladu.

Medovník zkaramelizované Salko necháme odležet do druhého dne.

Jak šlehat šlehačku aby byla hedvábně jemná.

Chemické složení čaje, průměrné složení listu.

Slané muffiny se slaninou.

Medové trubičky plníme krémem.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro určitou odrůdu kávovníku.

Tvarohový koláč s citrónem na vrchu ozdobíme šlehačkou.

Muffiny s banány pocákáme zbytkem čokolády.

Tiramisu jednohubky dáme do plat od vajec.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.