Potřebujeme:
Piškot: 5 vajec, 15 dag cukru, 15 dkg polohrubé mouky s kakaem
Nádivka: 1 máslo, 5 dag cukru, hladká mouka, 1/4 litru mléka
Jak na přípravu:
Vejce a cukr pořádně vyšleháme. Po vyšlehání zlehka přidáme mouku smíchanou s kakaem a vlejeme do formy vymazané tukem a vysypané moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě.
Nádivka : 1/16 (62,5g) másla rozpustíme a přisypeme hladkou mouku (postupujeme jako při tvorbě zásmažky), vlejem 1/4 l mléka a vymícháme hladkou hustou hmotu, kterou necháme schládnout a potom přidáme 1/8 (125g) másla utřenou s cukrem. Nakonec přidáme trochu kakaa a rumu. Z piškotu odstraníme vrchní vrstvu a natřeme ho nádivkou. Necháme vychladit a zdobíme šlehačkou a ovocem.
Další recepty a články:
Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.
Linecký dort s krémem či polevou.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Řezy s marmeládou, vypracujeme těsto.
Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.
Korpus s hořkou čokoládou kterou necháme změknout ve vodní lázni.
Karamelový dort posypeme na másle opraženými mandlemi.
Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.
Klasický medovník dochutíme ovocem.
Kiwi řezy, cukr utřeme se žloutky.
Studený dort z piškotů.