Potřebujeme:
100 g změklé hořké čokolády, 60 g másla nebo rostlinného tuku, 100 g krupicového cukru, 5 žloutků, 100 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, sníh z 5 bílků
Jak na přípravu:
Čokoládu nalámeme na dílky a necháme změknout ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Tuk utřeme s cukrem a žloutky (nejlépe v robotu na vysoké otáčky), do ušlehané hmoty zatřeme změklou prochladlou čokoládu a nakonec přidáváme střídavě mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Naplníme do dortové formy (vymazané tukem a vysypané strouhankou nebo hrubou moukou) a pečeme při 180 °C, později teplotu snížíme a dopečeme. Upečený necháme vychladnout ve formě, po vychladnutí vyjmeme z formy a druhý den plníme náplněmi.
Další recepty a články:
Černý čaj bystří ducha a občerstvuje tělo.
Dort se zlatými slzami, připravíme si těsto.
Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.
Čaj lapacho se vyrábí z vnitřní kůry stromu lapacho.
Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.
Pěstování kávy ve Vietnamu kde se pěstuje robusta.
Kakaový dort s čokoládovými hoblinkami a s banány, do kastrůlku vlijeme smetanu a vsypeme cukr s kakaem...
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Espresso přináší přelom v přípravě kávy v roce 1901.
Pěstování čajovníku ze semen nebo z řízků.
Klasický medovník dochutíme ovocem.