Čaj

Linecký dort

Potřebujeme:

120 g másla, 2 vejce, 1 šálku černé kávy, 100 g lískových nebo vlašských ořechů, 200 g cukru, 1 balíčku vanilinového cukru, 250 g polohrubé mouky, 3 balíčky prášku do pečiva

Jak na přípravu:

Máslo, žloutky, černou kávu, strouhané ořechy a cukr dobře utřeme. Přidáme vanilinový cukr, mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme do růžova. Můžeme plnit různými zavařeninami, krémy a polevami.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Korpus s hořkou čokoládou kterou necháme změknout ve vodní lázni.

Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.

Řezy s marmeládou, vypracujeme těsto.

Karamelový dort posypeme na másle opraženými mandlemi.

Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.

Klasický medovník dochutíme ovocem.

Kiwi řezy, cukr utřeme se žloutky.

Medový dort necháme zatuhnout.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.

Studený dort z piškotů.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.