Potřebujeme:
120 g másla, 2 vejce, 1 šálku černé kávy, 100 g lískových nebo vlašských ořechů, 200 g cukru, 1 balíčku vanilinového cukru, 250 g polohrubé mouky, 3 balíčky prášku do pečiva
Jak na přípravu:
Máslo, žloutky, černou kávu, strouhané ořechy a cukr dobře utřeme. Přidáme vanilinový cukr, mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme do růžova. Můžeme plnit různými zavařeninami, krémy a polevami.
Další recepty a články:
Korpus s hořkou čokoládou kterou necháme změknout ve vodní lázni.
Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.
Řezy s marmeládou, vypracujeme těsto.
Karamelový dort posypeme na másle opraženými mandlemi.
Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.
Klasický medovník dochutíme ovocem.
Kiwi řezy, cukr utřeme se žloutky.
Medový dort necháme zatuhnout.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.
Studený dort z piškotů.