Čaj

Kiwi řezy

Potřebujeme:

6 kiwi, 200 g polohrubé mouky, 4 vejce, 200 g moučkového cukru, 100 ml mléka, 100 ml oleje, 1 prášek do pečiva
Krém: 250 ml šlehačky, 1 vanilkový cukr, 250 ml zakysané smetany
Poleva: 500 ml vody, 100 g cukru, 1 vanilkový pudink, 2 prášky s příchutí kiwi (vitacit apod.) celkem 40 g

Jak na přípravu:

Cukr utřeme se žloutky, vmícháme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Vzniklé těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Necháme upéci.Zatím ušleháme šlehačku a vanilkový cukr do tuha, vmícháme zakysanou smetanu a touto směsí budeme potírat vychladlý piškot. Na krém skládáme kiwi nakrájené na kolečka a polijeme polevou. Tu připravíme z vody, do které jsme vmíchali cukr,pudink a kiwi prášky. Za stálého míchání uvedeme k varu a ihned zchladíme ve vodní lázni. Vychladlou polevou potíráme řezy.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Ořechový korpus, z bílků ušleháme tuhý sníh.

Čokoládové řezy, upečeme piškot.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Řezy s marmeládou, vypracujeme těsto.

Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.

Tiramisu z Mascarpone.

Piškotový korpus zvolna upečeme dorůžova.

Korpus s hořkou čokoládou kterou necháme změknout ve vodní lázni.

Kakaový dort s čokoládovými hoblinkami a s banány, do kastrůlku vlijeme smetanu a vsypeme cukr s kakaem...

Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.

Klasický medovník dochutíme ovocem.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.