Čaj

Jablkový koláč s mandlovým krémem

Potřebujeme:

Těsto: 350 g polohrubé mouky, 2 vrchovaté KL Kypřicího prášku do pečiva, 150 g másla, 2 vejce, 100 g cukru, 1 bal vanilínového cukru, špetku soli, 50 g oloupaných, mletých mandlí
Obloha: 1,5 kg jablek, šťávu ze dvou citrónů, 300 g měkkého másla, 200 g cukru, 2 bal vanilínového cukru, 2 vejce, trochu nastrouhané citrónové kůry (chemicky neošetřené), 200 g polohrubé mouky, 500 ml smetany ke šlehání, 50 g loupaných mandlových třísek, 1 bal skořicového cukru

Jak na přípravu:

Na těsto smícháme mouku s práškem do pečiva a prosejeme do mísy. Přidáme máslo, vejce, cukr, vanilínový cukr, sůl a mandle. Přísady zpracujeme v hladké těsto pomocí elektrického ručního šlehače (hnětací metly) nejprve krátce při nejnižší rychlosti, pak při nejvyšší. Těsto zabalíme do fólie a dáme si na 30 minut do chladu. Těsto vyválíme na vymaštěném plechu (38×28 cm) po stranách vytvoříme nízký okraj a před něj položíme několikrát přehnutý proužek alobalu. Dno propícháme vidličkou. Dáme péct: Elektrická trouba: asi 200°C (předehřátá) Horkovzdušná trouba: asi 180°C (nepředehřátá) Plynová trouba: asi stupeň 4 (předehřátá) Doba pečení: asi 15 minut.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Karamelové hrudky do kterých přidáváme mleté ořechy.

Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.

Brusinkový dezert s portským vínem dáme pořádně vychladit.

Pařížský krém s čokoládou dobře prošleháme.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.

Bílková poleva kterou mícháme.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Ořechové kostky polijeme čokoládovou polevou.

Větrníky z odpalovaného těsta posypeme cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.

Ořechová nádivka kterou propracujeme do vláčna.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.