Potřebujeme:
100 g polohrubé mouky, 50 g maizeny, špetka soli, 1 lžička prášku do pečiva, 50 g moučkového cukru, 1 vejce, 70 g másla
Náplň: 500 g kyselých jablek, 1 citrón, 0,15 l smetany ke šlehání, 50 g moučkového cukru, 2 vejce
Jak na přípravu:
Na vále smícháme mouku, maizenu, sůl, prášek do pečiva, přidáme vejce, nastrouhané máslo a rychle vypracujeme hladké těsto. Vál pomoučníme, těsto rozválíme a vložíme do dortové formy s průměrem 21 cm. Jablka očistíme, odstraníme jádřinec, nakrájíme na plátky silné půl centimetru a potřeme citrónovou štávou. Do těsta je natlačíme do tvaru věnce. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme 35 minut. Smetanu rozšlehanou s cukrem a vejci nalijeme na koláč, vložíme zpátky do trouby a ještě 25 minut pečeme. Vychladlý koláč posypeme cukrem.
Další recepty a články:
Pařížský krém s čokoládou dobře prošleháme.
Karamelové hrudky do kterých přidáváme mleté ořechy.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.
Bílková poleva kterou mícháme.
Množství kávy na den které je prospěšné.
Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.
Ořechové kostky polijeme čokoládovou polevou.
Větrníky z odpalovaného těsta posypeme cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.
Brusinkový dezert s portským vínem dáme pořádně vychladit.
Ořechová nádivka kterou propracujeme do vláčna.
Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.